Friday, April 27, 2012

Kau Tetap Ilhamku

ASSALAMUALAIKUM



Pertama kali dalam bas, 6.50a.m saya terpandang muka awak lepas awak naik ke bas. Mata awaak. Saya tenung lama lama. Tapi sayang, masa tak mengizinkan. Kita semua kena dengar taklimat. (Destinasi : SMKDAM, Jangka Masa : 8 jam kod ) Tapi tak pee. Banyak lagi moment yang saya akan lalui bersama awak selama 8 jam. Dont worry dude ! Then kita semua diam. Awak tak kenal saya, saya tak kenal awak. Semua macam barbie doll. TERPAKU ! Saya try untuk memecahkan kesunyian tuh.Tapi mengantuk sangat. Saya terus tidur. Lepas 30 minit tidur, saya bangun. Saya tengok semua orang ada yang makan, berborak and totally BISING ! Saya pun dengan huwahahaha nya, mengeluarkan suara yang lantang

WEHHH ! AKU LAPAR ! NAK LAUK SIKIT !

hHAHAHA ! Semua orang gelak. Then ada sorang akak yang baik, cool lagi cute ni hulurkan biskut Muzik. Alaaa. yang biru tuu. *Macam la tak pernah makan! Aku hempuk kang !* Aku cakap

ALAAA. TAK APA LAAH. SAYA LAPAR NASI. HEHE. THANKS KAK !

Then saya diam jep. Saya keluarkan air 100PLUS then minum. Urrghh. Kenyang sikit. Then saya tengok sitmate saya tidur lagi. Malas nak ganggu dia. Then, solve lock code android, terus main game CrocodileTub. Entah lah. Mungkin background music game tu kuat sangat, sitmate aku tuh terjaga. Aku pun senyum kat dia sebab dah lama sangat dia tidur. Dia cakap dia sejuk. Then saya ambil sweater saya yang saya sangkut dekat kepala sit saya. Yes ! PELUANG ! Pusing je belakang, nampak awak tidur. Cute sangat ! Macam baby. Dah lah awak putih ! Chumeeell ! Saya cakap dekat sitmate saya,

DIA TU COMEL JUGAK KAN ! :) 

Then entah macam mana, awak terjaga. Saya puun ok ok jep. haha. Dia cakap dia nak pinjam walkman *gilaan remaja sekarang* boyfriend *kawan lelaki..classmate* aku. Then dia on lagu 

ANDAI DAPAT KU UNDURKAN PUTARAN DUNIA

AWAK pun nyanyi lagu tuh. Awak menghadap tingkap bas. Korang taukan, sifat cermin. (Memantulkan). Saya pun terdengar suara awak dari tingkap.

KAN KU UBAH SEMULAAA....KATA KATA DAN TINGKAH LAKU KU...

Sedap nyaaa !!! Saya menikmati suara awak. Sampai la tertidur sekejap. Time saya tidur, saya terasa ada orang tersetuh kepala saya. Then terus terjaga. Rupanya AWAK ! Awak cakap,

SORRY..SORRY.. TAK SENGAJA..TIDUR LAH SEMULA. TIDUR..

SAYA pun on jep. Terlena lah semulaa.. OK ok jep. Then teraa lagi. Saya terus terjaga and toleh belakang. Awak cakap,

 ALA MAK.. SORRY SORRY. AKU NAK BANGUN TADI. TERKENA KEPALA KAU. ALAA. LAGI PUN KAU TU.. MUDAH SANGAT TERJAGA.

 Aku pun rasa macam nak cabut kerusi bas tuh and hempuk hempuk atas kepala kau ! Aaaissshh ! Aku tak cakap apa apa pun. Phewh ! Tapi tak apaa... Sabar. Perjalanan diteruskan sampai saya bagi jelly dekat awak.

To be Continued.....